chapter-bullet-o chapter-bullet-ob chapter-bullet chapter-bullet-b archive-arrow-down chapter-arrow content-link content-pic email facebook filter-arrow-down filter-arrow-up hamburger link listitem-arrow more-arrow-right print reveal-arrow-left reveal-arrow-right reveal-times search-arrow search times-filter twitter instagram view-grid view-list

Artist in Focus: David Koepp


16 > 19 mei 2018

CINEMATEK

Baron Hortastraat 9, 1000 Brussel

Contacteer CineaKoop tickets

David Koepp (l.) met Steven Spielberg op de set van The Lost World: Jurassic Park (1997)

David Koepp is veertien wanneer Star Wars uitkomt, achttien bij Raiders of the Lost Ark; hij groeit op met de postklassieke cinema van New Hollywood. Op zijn negenentwintigste schrijft hij het scenario voor Jurassic Park. Met werk voor Spielberg, Brian De Palma, Ron Howard, Robert Zemeckis, Sam Raimi en David Fincher wordt David Koepp één van de centrale scenaristen voor New New Hollywood. Van 16 tot 19 mei is hij te gast bij in Brussel.

16.05 | 19:30 — PANIC ROOM

David Fincher, USA 2002 / Jodie Foster, Forest Whitaker, Kristen Stewart, Jared Leto / kleur / OND: NL / 112′

Stevige thriller waarin Foster en haar dochter vluchten naar de safe room (een verstevigde schuilplaats) in het huis dat ze zopas betrokken, op het moment dat er drie dieven binnendringen. Een origineel scenario van David Koepp, stijlvol in beeld gebracht door David Fincher.

Ingeleid door David Koepp.

Cinema RITCS, Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel

18.05 | 19:00 — IN CONVERSATION: DAVID KOEPP

Als David Koepp terug naar school zou moeten, zou hij een lessenreeks volgen over invloeden en connecties tussen verschillende filmmakers, zoals bijvoorbeeld de link tussen Shaw Brothers en Tarantino. Koepp wil weg van traditionele genrecategorieën en nationale cinema’s en hunkert naar een focus op verbindingen van ideeën en stijlen tussen ogenschijnlijk diverse cineasten.

In gesprek met prof. Anke Brouwers (Universiteit Antwerpen en KASK School of Arts Gent) zal Koepp praten over zijn invloeden, zijn affiniteit voor de Gouden Eeuw van Hollywood en uiteraard ook zijn eigen werk als scriptschrijver en regisseur.

CINEMATEK, Baron Hortastraat 9, 1000 Brussels

19.05 | 19:00 — DUEL

Steven Spielberg, USA 1971 / Dennis Weaver, Tim Herbert / kleur / OND: – / 89′

Paranoia op de snelweg, waar een handelsreiziger wordt geterroriseerd door een trucker. Een technisch virtuoze film die Spielberg, toen het nieuwe wonderkind van Hollywood, voorgoed lanceerde.

Ingeleid door David Koepp.

CINEMATEK, Baron Hortastraat 9, 1000 Brussels