chapter-bullet-o chapter-bullet-ob chapter-bullet chapter-bullet-b archive-arrow-down chapter-arrow content-link content-pic email facebook filter-arrow-down filter-arrow-up hamburger link listitem-arrow more-arrow-right print reveal-arrow-left reveal-arrow-right reveal-times search-arrow search times-filter twitter instagram view-grid view-list

COFIB-65


17 > 19 November 2017

Provinciaal Domein Dommelhof

Toekomstlaan 5, 3910 Neerpelt
Toon op kaart

Contacteer Cinea

The Misfits (John Huston, 1961)

THE END

Het is niet elke regisseur gegeven zijn of haar carrière af te sluiten op een artistiek hoogtepunt en slechts weinigen onder hen konden hun laastste film plannen. Desalniettemin vinden we heel wat meesterwerken terug in lijstjes met laatste films van de groten uit de filmgeschiedenis en bovendien vormen deze films vaak een interessant uitgangspunt om de carrière of stijl van een regisseur onder de loep te nemen. Daarom willen we van dit – helaas – allerlaatste traditionele COFIB-weekendOntdek het volledige programma! een eerbetoon maken aan enkele grote filmmakers en acteurs van over heel de wereld, door hun laatste film te tonen en dieper in te gaan op hun carrières, obsessies, wereldbeelden en stijlkenmerken. Zo willen we ook duidelijk maken dat elk einde ook een uitnodiging is om verder te verkennen, om terug te kijken en zo opnieuw te kijken, om uiteindelijk te ontdekken en opnieuw vooruit te kijken.

Hiroshima, mon amour (Alain Resnais, 1959)

Tegelijkertijd vieren we ook de 50e verjaardag van de allereerste filmvertoning in het Dommelhof en herhalen we de film die toen op het programma stond: Alain Resnais’ Hiroshima mon amour. We schuimen verder een halve eeuw filmgeschiedenis af van Oost tot West, van Edward Yang en Yasujirō Ozu, over Max Ophüls en Luis Buñuel tot Clark Gable en Marilyn Monroe. Zij verlieten ons na een allerlaatste tour de force en dat is het soort afscheid dat we ook COFIB toewensen, tijdens deze 65e editie.

Gastsprekers

Anke Brouwers (Universiteit Antwerpen en School of Arts Gent), Karel Deburchgrave (filmrecensent Filmmagie), Tim Deschaumes (Vormingplus, De Krook en PostX), Sam De Wilde (Oogst, Knack Focus, Humo, De Standaard en De Filmkrant), Christophe Verbiest (Klara, De Morgen, Flanders Today en Vertigo), Mayke Vermeren (Zebracinema) en Bart Versteirt (Cinea).

Wens je meer informatie?

Praktisch info en verdere inlichtingen vind je in onze folder of contacteer Cinea.