chapter-bullet-o chapter-bullet-ob chapter-bullet chapter-bullet-b archive-arrow-down chapter-arrow content-link content-pic email facebook filter-arrow-down filter-arrow-up hamburger link listitem-arrow more-arrow-right print reveal-arrow-left reveal-arrow-right reveal-times search-arrow search times-filter twitter instagram view-grid view-list

SHHH – stille film aan zee


19 oktober 2019

16u > 23u

KAAP | Vrijstaat O.

Koning Boudewijnpromenade 10, Oostende

Contacteer CineaKoop tickets

The Navigator (Buster Keaton & Donald Crisp, 1924)

Ontdek de magie van stille film, te midden van de melancholische schoonheid van de kust in de herfst.

Een geboren Oostendenaar drukte in de laatste jaren van het stille-filmtijdperk zijn stempel op de Belgische filmgeschiedenis. Henry Storck verbond zijn stad onlosmakelijk met de 7de kunst. We kunnen ons dan ook geen betere locatie indenken voor een eerbetoon aan de stille film, een kunstvorm uit een ver verleden, die desalniettemin geen greintje aan kracht heeft ingeboet en nog steeds jong en oud kan beroeren.

SHHH toont dat stille film honderd jaar later allesbehalve stofferig is, maar even ontroerend en opwindend als altijd. Een stille-filmvertoning is meer nog dan andere vertoningen een unieke gebeurtenis: niet alleen tonen we de meeste films op 35mm, ze worden ook nog eens stuk voor stuk live van muzikale begeleiding voorzien. SHHH is dan ook allesbehalve ‘stil’.

Programma

Van de halsbrekende toeren van Buster Keaton, over de romantiek van Rudolph Valentino tot de lyriek van Jean Epstein, alles met live muziek. We sluiten de dag af met kleur en met audiovisuele performances van Xavier Quérel en Mariette Michaud.

 • 16:00: THE NAVIGATOR
  DONALD CRISP & BUSTER KEATON — US, 1924 — 35mm — 72’ — LIVE MUSIC: HILDE NASH
 • 17:30: MORAN OF THE LADY LETTY
  GEORGE MELFORD — US, 1922 — 35mm — 88’ — LIVE MUSIC: HILDE NASH
 • 20:00: FINIS TERRAE
  JEAN EPSTEIN — FR, 1929 — digital restoration — 80’ — LIVE MUSIC: JULIAN EDWARDES
 • 22:00: QUELQUES MINUTES DE SOLEIL APRÈS MINUIT
  XAVIER QUÉREL — FR, 2008-2019 — 16MM WITH LIVE MUSIC — 20’
 • 22:30: DE L’EAU
  MARIETTE MICHAUD — FR, 2019 — SUPER8MM WITH LIVE MUSIC — 15’

Praktisch

Individuele voorstellingen kosten € 7 of € 5 met korting (Oostendenaren, studenten, gepensioneerden en werklozen). Losse tickets zijn enkel de dag zelf aan de kassa te verkrijgen.

Een dagpas voor de 4 voorstellingen kost € 15 of €10 met korting. Dagpassen kan je bestellen door bovenaan deze pagina op ‘koop tickets’ te klikken.

In samenwerking met MONOKINO en CINEMATEK.