chapter-bullet-o chapter-bullet-ob chapter-bullet chapter-bullet-b archive-arrow-down chapter-arrow content-link content-pic email facebook filter-arrow-down filter-arrow-up hamburger link listitem-arrow more-arrow-right print reveal-arrow-left reveal-arrow-right reveal-times search-arrow search times-filter twitter instagram view-grid view-list

Zomer Film College 2019


7 > 13 juli 2019

Cinema Zuid

Waalse kaai 47, 2000 Antwerpen
Toon op kaart

Contacteer Cinea

Ingrid Bergman, Roberto Rossellini and crew on the set of Stromboli, terra di Dio (1950)

Stip alvast 7 tot 13 juli aan in je agenda, want dan verwachten we je opnieuw in Cinema Zuid voor het Zomerfilmcollege 2019! 7 dagen lang duiken we onder in twee filmhistorische thema’s, aan de hand van een 15-tal lezingen en zo’n 20 filmvertoningen.

ROBERTO ROSSELLINI

Dit jaar wijden we één van onze twee programma’s aan Italiaans grootmeester Roberto Rossellini, die ontegensprekelijk zijn stempel op de filmgeschiedenis drukte: met Roma, città aperta (1945) gaf hij het startschot voor het Italiaanse neorealisme, terwijl Viaggio in Italia (1954) het Europese modernisme van de jaren 1960 aankondigde. We verkennen zijn oeuvre van zijn vroegste werk onder het fascistisch bewind, over het neorealisme, zijn samenwerking met Ingrid Bergman en de modernistische periode, tot zijn minder gekende late werk, met o.a. de historische films die hij voor de Franse en Italiaanse televisie maakte.

Hou deze website in de gaten, want binnenkort kondigen we hier ook het tweede thema aan!

Het Zomerfilmcollege brengt filmliefhebbers in contact met gerenommeerde filmspecialisten uit binnen- en buitenland, maar ook met films uit de collectie van CINEMATEK en andere filmarchieven die zelden of nooit op het witte doek vertoond worden.

Filmmakers hebben duizenden geheimen, het ZOMERFILMCOLLEGE leert ze u kennen!