chapter-bullet-o chapter-bullet-ob chapter-bullet chapter-bullet-b archive-arrow-down chapter-arrow content-link content-pic email facebook filter-arrow-down filter-arrow-up hamburger link listitem-arrow more-arrow-right print reveal-arrow-left reveal-arrow-right reveal-times search-arrow search times-filter twitter instagram view-grid view-list

Classics Restored Festival 2023


3 > 12 maart 2023

Contacteer Cinea

Written on the Wind (Douglas Sirk, 1965)

Het Classics Restored Festival brengt grootse films terug op het grote scherm, waar ze thuishoren. Ontdek de rijkdom van de filmgeschiedenis aan de hand van de beste recente digitale restauraties, vertoond zoals het hoort.

Begin maart verwelkomen KASKcinema (Gent), kunstencentrum BUDA (Kortrijk), De Cinema (Antwerpen), Cinema RITCS (Brussel) en Cinema ZED (Leuven) alle rechtgeaarde cinefielen in hun zalen. Door steeds beter wordende technieken en digitaal uitgeruste cinema’s wordt het ook buiten de muren van het filmarchief mogelijk parels uit de verre en recente filmgeschiedenis te (her)ontdekken, in de setting waar de films voor gemaakt zijn: op groot scherm geprojecteerd, in een volle, verduisterde cinema. Niet enkel de gekende klassiekers, maar ook ‘kleinere’ en minder bekende films krijgen op deze manier een tweede leven.

Begin februari wordt het volledige programma bekend gemaakt en start de ticketverkoop.
Hou onze sociale media in de gaten voor updates!

Een initiatief van Cinea, KASKcinema, en Kunstencentrum BUDA; in samenwerking met De Cinema, Cinema RITCS en Cinema ZED; met dank aan Cineteca di Bologna en Il Cinema Ritrovato; en met de steun van VAF en Stad Gent.
Bedankt aan de spelers van de Nationale Loterij: dankzij hen steunt de Nationale Loterij dit festival.