chapter-bullet-o chapter-bullet-ob chapter-bullet chapter-bullet-b archive-arrow-down chapter-arrow content-link content-pic email facebook filter-arrow-down filter-arrow-up hamburger link listitem-arrow more-arrow-right print reveal-arrow-left reveal-arrow-right reveal-times search-arrow search times-filter twitter instagram view-grid view-list

CLASSICS RESTORED: GOODBYE, DRAGON INN


VANAF 16 AUGUSTUS

Contacteer Cinea

Goodbye, Dragon Inn (Tsai Ming-liang, 2003)

Classics Restored is meer dan een festival. Maandelijks brengen we een recent gerestaureerde klassieker op het grote scherm, waar hij thuishoort. Met Goodbye, Dragon Inn doen we dat meteen in zeven bioscopen.

Maak (opnieuw) kennis met de grootste filmklassiekers en vergeten parels, in splinternieuwe digitale restauraties, vertoond in de omstandigheden waarvoor de films gemaakt zijn: op groot scherm geprojecteerd, in een volle, verduisterde cinema.

Goodbye, Dragon Inn (Tsai Ming-liang, 2003)

90min, OV: CN, OT: NL/FR

Tsai Ming-liangs Goodbye, Dragon Inn (2003) is een van de meest memorabele films van de 21ste eeuw en misschien wel de krachtigste serenade aan de magie van de cinema(zaal) ooit.

Tsai neemt je mee naar een donkere, natte nacht in Taipei City waar een oude cinema op het punt staat om voor altijd de deuren te sluiten. Binnenin kijkt een mager publiek, het overgebleven personeel en wie weet zelfs een paar geesten naar King Hu’s wuxia-klassieker Dragon Inn. Stuk voor stuk worden ze achtervolgd door herinneringen en verlangens die door de cinema zelf worden opgeroepen. Een elegische herinnering aan wat “cinema” als plaats en als kunstvorm kan betekenen.

Goodbye, Dragon Inn werd in 4K gerestaureerd door Homegreen Films in samenwerking met CINEMATEK.

Waar en wanneer?

Vanaf 16 augustus in Cinema Lumière Brugge, Kunstencentrum Buda (Kortrijk), Sphinx Cinema (Gent), Cinema Lumière Antwerpen, Cinema Lumière Mechelen; vanaf 23 augustus in Cinema Palace (Brussel) & begin september in Cinema Zed (Leuven).