chapter-bullet-o chapter-bullet-ob chapter-bullet chapter-bullet-b archive-arrow-down chapter-arrow content-link content-pic email facebook filter-arrow-down filter-arrow-up hamburger link listitem-arrow more-arrow-right print reveal-arrow-left reveal-arrow-right reveal-times search-arrow search times-filter twitter instagram view-grid view-list

COFIB-64


18 > 20 november 2016

Provinciaal Domein Dommelhof

Toekomstlaan 5, 3910 Neerpelt
Toon op kaart

The Navigator (Donald Crisp & Buster Keaton, 1924)

BUSTER KEATON

Naar aanleiding van het vijftigjarig overlijden van de meester van de Amerikaanse slapstickcomedy wijdt COFIBOntdek het volledige programma! zich aan het werk van Buster Keaton. Aan de hand van lezingen van experts en vertoningen van originele pellicule en recente digitale restauraties duiken we in de wereld van Keatons icoonische physical deadpan comedy en diens invloed op hedendaagse filmmakers.

The Navigator (Donald Crisp & Buster Keaton, 1924)
The Navigator (Donald Crisp & Buster Keaton, 1924)

We tonen stille kort- en langspeelfilms uit zijn hoogdagen in de jaren 1920, een uitzonderlijke periode waarin hij in volle vrijheid films maakte die hij zelf regiseerde en vaak ook zelf schreef en die van hem de grootste acteur-regisseur uit de filmgeschiedenis maakte. We focussen op zijn komische talenten en stunts alsook op zijn visueel en cinematografisch vernuft. Daarnaast gaan we dieper in op Keatons nadagen en zijn eigenzinnige samenwerking met Samuel Beckett.

Gastsprekers

Bart Versteirt (Cinea), Birgit Cleppe (Universiteit Gent), Gertjan Willems (Universiteit Gent), Hilde D’haeyere (KASK School of Arts, Hogeschool Gent), Sam De Wilde (Freelance) en Steven Jacobs (Universiteit Antwerpen en Universiteit Gent).

Muzikale begeleiding

Johan Derycke

Wens je meer informatie?

Praktisch info en verdere inlichtingen vind je in onze folder of contacteer Cinea.