chapter-bullet-o chapter-bullet-ob chapter-bullet chapter-bullet-b archive-arrow-down chapter-arrow content-link content-pic email facebook filter-arrow-down filter-arrow-up hamburger link listitem-arrow more-arrow-right print reveal-arrow-left reveal-arrow-right reveal-times search-arrow search times-filter twitter instagram view-grid view-list

COFIB-63


20 > 22 november 2015

Provinciaal Domein Dommelhof

Toekomstlaan 5, 3910 Neerpelt
Toon op kaart

Mary Poppins (Robert Stevenson, 1964)

KLEUR IN FILM

Naar aanleiding van de 100e verjaardag van Technicolor viert COFIBOntdek het volledige programma! de kleurenfilm! Aan de hand van lezingen van experts en vertoningen van originele pellicule en recente digitale restauraties duiken we in de geschiedenis van de kleurenfilm“My first memories of movies are in Technicolor” – Martin Scorsese en diens befaamde procedés.

Meet Me in St Louis (Vincente Minnelli, 1944)
Meet Me in St Louis (Vincente Minnelli, 1944)

We kijken daarbij zowel naar vroege handmatige inkleuringen, als ook naar experimenten met tinting en toning, two-color systemen en de verdere ontwikkelingen tot het flamboyante three-strip Technicolor-procédé in panoramisch breedbeeld. Vertrekkend van deze technische evoluties verkennen we de esthetische mogelijkheden en de auteurstoepassingen in kleurenfilms vanaf het prille begin tot en met de adembenemende kleurenfotografie van Jacques Demy in de late jaren 1960. Daarnaast worden ook narratieve en cinematografische motieven uit de doeken gedaan en bespreken we het gebruik van special effects op basis van kleurtechnologie. We vertonen klassiekers uit de begin- en hoogdagen: Europese meesterwerken in kleur en canonieke Technicolorfilms uit diverse genres, zoals westerns, avonturenfilms en musicals!

Gastsprekers

Bregt Lameris (zelfstandig onderzoeker en tekstschrijver), Hilde D’haeyere (KASK School of Arts, Hogeschool Gent), Lisa Colpaert (Cinea en University of the Arts London) en Sam De Wilde (Freelance).

Wens je meer informatie?

Praktisch info en verdere inlichtingen vind je in onze folder of contacteer Cinea.